Posledních pár dní na vyúčtování služeb

hlavni
27. 08. 2020 Články

Pokud jste Vašemu nájemci dosud nevyúčtovali služby za rok 2019, máte na to posledních pár dní.

V případě, že nájemce platí zálohové platby na služby a energie, je pronajímatel ze zákona povinnen každý rok nájemci tyto služby vyúčtovat.

Běžným termínem vyplívajícím ze zákona je 30.4. následujícího roku. Vzhledem ke koronavirovým opatřením byla tato lhůta prodloužena do 1. 9. 2020.

Výňatek ze zákona:

§ 7

(1) Povinnost poskytovatele služeb doručit vyúčtování služeb příjemci služeb, která by podle § 7 odst. 1 zákona o službách dospěla po dni nabytí účinnosti tohoto zákona a přede dnem 31. srpna 2020, se považuje za dospělou dnem 1. září 2020.

Kam dál?

Stavbou roku Libereckého kraje je centrum ve Vratislavicích

Liberecký kraj už zná vítěze soutěže o stavbu roku 2011. Vyhrálo Multifunkční zařízení ve Vratislavicích nad Nisou. Cenu sympatie získalo centrum Trojzemí Hrádek n. N. (CZ) – Bogatynia (PL). "Soutěž vyhlásil Liberecký kraj a partnerské organizace už posedmé. Záměrem té...

Partnerství s AAA BYTY.CZ a.s.

Stali jsme se partnery (majiteli franšízové licence) společnosti AAA BYTY.CZ a.s. Společnost AAA BYTY.CZ a.s. je součástí holdingu SPGroup a.s. Společnost byla založena v roce 1995 a patřila mezi největší realitní kanceláře v ČR. V současné ...